obetalda fakturor

Det jobbigaste som finns är som egen företagare att stå med obetalda fakturor från kunder. Däremot är det ganska känt att egen företagare är de som betalar sina fakturor i sista minut till sina leverantörer.

Räkningar ska betalas i så god tid att säljaren har pengarna på förfallodagen som man kommit överens om. Själv brukar jag betala in pengar på förfallodagen. Själv tror jag att det inte är en självklarhet att tro att folk ska veta om att de ska betala innan förfallodagen. Det borde absolut finnas utbildning i hushållets ekonomi, kanske till och med på grundskolan.

”Det är vanligt att säljaren skickar en påminnelse. Han är inte skyldig att göra det”. Detta är också intressant, det är mänskligt att glömma och därför borde det också vara en kundservice att skicka t en betalningspåminnelse.  ”Avgift för påminnelsen regleras i den så kallade förordningen om ersättning för inkassokostnader m m och är för närvarande max 50 kronor”. Själv har jag fått flera betalningspåminnelser som varit högre än 50 kr.

”Olika typer av extra avgifter, t ex faktureringsavgift eller expeditionsavgift, förseningsavgift måste skrivas in i avtalet eller anges vid köpet. Har avgifterna inte angivits vid köpet har säljaren ingen rätt att kräva dem senare”. Detta är också intressant. Inte för att man med flit glömmer att betala men man vill ju inte riskera att hamna hos inkasso.


Relaterade poster

Kommentarer

februari 13. 2009 11:54

Tittar in hos dig och säger hej. Intressant läsning måste jag säga.
Ha en bra dag, trots fredag den 13:e

Miss Attitude

Lägg till kommentar


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

juni 20. 2018 07:27

Om mig

Hej jag kallas för nanne och bloggar om mode, skönhet, fest, inredning och lite om bröllop.

Senaste poster

Senaste kommentarer

Search

Tags

Annonser

© Copyright Nanneonline 2018