Ekologisk och närodlad mat

Min vän har kommit på en bra idé om att undersöka den ekologiska studerandematkassen. Genom att surfa omkring på nätet kom jag i kontakt med en sajt som heter Åbo Underrättelser, som hade bra spartips till studenten i mataffären.

Spartips till studenten:

1. Kontrollera kilopriset. Då är det lättare att avgöra vilken vara det lönar sig att köpa.
2. Ta cykeln till stormarknaden. Då får du motion och handlar billigare.
3. Utnyttja erbjudanden och rabatter. Ett lätt sätt att spara pengar.  

Som student gäller det att vrida och vända på varje krona för att få ekonomin att gå ihop. Därför är det viktigt att tänka till lite extra innan man får en chock i kassan. Ett tips är att försöka räkna ut ungefär vad inköpen kostar och kontrollera kilopriset för att lättare avgöra vilken vara som det lönar sig att köpa. Samtidigt är det viktigt att välja billiga livsmedel utan att pruta på kvalitén. Något som är att tänka på är att innehållet i de dyra märkenas förpackningar trots allt är samma som i de billiga.  Även om man gärna vill, så väljs ibland de ekologiska produkterna bort på med anledning för billigare alternativ. Ekologiska produkter är dyrare och tär på studentbudgeten.

Men för att vara klimatsmart och spara på miljön finns andra alternativ - man kan välja lokalproducerat. Genom att läsa på förpackningen kan man se vart produkten kommer ifrån.  Ju närmare det produceras, desto bättre för miljön. På så sätt kan alla kan påverka hur man använder sina pengar. Plocka inte kundvagnen full med de första produkterna man först får syn på, utan ägna lite tid åt att hitta billigare alternativ.

De produkter som man är van vid hemifrån är inte ett självklart alternativ för den studerande. Det är inte alltid som man har råd att köpa samma livsmedel. Det viktigast är att anpassa inköpen efter sin ekonomi. Något som till exempel blivit dyrare är mjölk och yoghurt.


Relaterade poster

Lägg till kommentar


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 26. 2018 07:35

Om mig

Hej jag kallas för nanne och bloggar om mode, skönhet, fest, inredning och lite om bröllop.

Senaste poster

Senaste kommentarer

Search

Tags

Annonser

© Copyright Nanneonline 2018