T-shirttryck

Satt och bläddrade i Clas Ohlson-katalogen och såg att man kunde köpa t-shirttryckspapper där. Blev så sugen på att trycka lite roliga mönster på kläder. Måste inhandlas snart!

Gasolgrill, kolgrill eller klotgrill det är frågan

Som ett stor fan av grillning så kan jag inte undgå vårens hetaste fråga, vilken typ av grill som är bäst. Personligen föredrar jag klotgrill, jag gillar ugnsfunktionen som blir när man stänger locket. Maten blir perfekt tillagad utan bränd yta eller rå mitten. Skulle inte klara mig med en vanlig kolgrill då det inte finns något lock. Visst fungerar de bra för en hamburgare eller grillskiva, men inte i det långa loppet. Gasolgrill är självklart ett smidigt alternativ då det går att reglera värme m.m, men det känns nästan lite fuskig, dessutom får man inte den där goda röksmaken. Ett plus är dock att det finns snygga varianter med både det ena och det andra inbyggt, kokplattor, roterande spett m.m. 

Ser man ur det ekonomiska perspektivet så är en vanlig kolgrill det billgaste vid inköp, klotgrillen kostar lite mer men där kan man döda lågan efter grillning och på så sätt spara kol och briketter till nästa gång. Gasolgrillen är en ganska stor investering, sen får man ju tänka på att man måste köpa gasol, vet dock inte vad en gasolflaska kostar eller hur länge den räcker.

Jag tror jag skall investera i en riktigt bra klotgrill, helst en sån med sidobord och ett spett som går att rotera.

 


Sänggavel av Plywood

Har länge funderat på att själv göra en sänggavel av plywood, klädd med skumgummi och tyg. Frågan är bara om plywood är tillräckligt eller om det behöver vara något tjockare, mdf kanske?

Jag hittade en stuvbit med supersnyggt tyg för några månader sedan och nu behöver jag få tag i en ganska stor bit plywood / mdf. 160 x 100 cm måste den vara, samt skumgummi. Tror det kommer bli riktigt snyggt om jag väl får tag i någon billig plywood, har ingen lust att lägga ut jättemycket pengar på en bit trä som inte syns ;).

Marina skriver, i en jättebra gör-det-själv artikel att det går använda plywood till sänggaveln så jag hoppas att jag hittar en bra bit på närmaste bygghandel.


Trappor som inredningsdetalj

Dagens trappor är inte bara en transportsträcka mellan våningar utan även en snygg inredningsdetalj. Det finns hur mycket som helst att välja på, inte bara beroende på om man har en sprialtrappa, delad trappa eller rak hellång trappa. Jag tycker trappor utan räcke är grymt snyggt, men skulle med min höjdrädsla absolut inte vilja ha en själv. Sprialtrappor har alltid fascinerat mig till utseendet men tycker inte om att gå i dem. För att tala om att flytta möbler och andra stora ting i dem. Bara tanken gör mig trött.

Har någonstans sett trappor med inbyggt ljus, väldigt häftigt men minns inte vart jag såg detta.


Ljudisolering till tak, vägg eller hel lägenhet önskas!

Den senaste veckan har jag vaknat upp till diverse oljud, trodde min lägenhet hade bra ljudisolering då jag aldrig tidigare hört grannarna. Men nu känns det som min inbillade ljudisolering bytts ut mot högtalare. Det kommer ljud både från vägg och tak, har alla blivit helt renoveringstokiga? Borrar, spikar och skruvdragare hörs nästintill dygnet runt. Det verkar ju inte direkt vara ljudisolering som de sätter upp...

Finns det något sätt att ljudisolera en lägenhet, tak och vägg främst? Jag vet att det finns textilier som fungerar som ljudisolering men vart får man tag på dessa? Hittade en tråd på ett forum om ljudisolering som verkade intressant. Ska läsa igenom och se om det går att ljudisolera mitt tak och vägg, annars får jag väl köpa mig ett par trådlösa hörlurar som jag kan gå runt med!

 


Vårfina billiga fönster

Att byta gardiner och snygga till vid alla fönster måste vara ett av de snabbaste och billigaste sätten att fräscha till hemma, lätt men gör en stor skillnad. I mitt fönster vill jag ha ljusa skira gardiner, gärna billiga så man kan byta ofta. På ellos.se hittade jag ett inspirerande vårfräscht fönster. Jag gillar speciellt den svarta lampan som skulle få mitt billiga fönster att se lyxigt och sofistikerat ut!

Svarta Vitvaror

Svarta vitvaror är definitivt något jag skall ha om jag någon gång får renovera mitt kök, efter mina villkor. Rostfritt är snyggt men inte så praktiskt, skulle inte klara av att se fingeravtryck på allt. Helst skulle jag vilja ha högblanka vita luckor tillsammans med svarta vitvaror. Istället för kakel skulle jag ha en tapet bakom glas, och så en stor köksö i mitten.

Något i stil med dessa vitvaror  och bänkskivor.


Golvvärme i dressingroom

Jag håller på att bygga ett dressingroom som några av er kanske vet. Allt underarbete är klart och inredningen är köpt. Det är bara golvet som saknas. Jag funderar på om jag ska lägga in parkett med golvvärme eller en heltäckningsmatta. Det är helt klart snabbare med heltäckningsmatta, men frågan är om jag kan limma fast den själv eller om jag måste anlita någon för detta. Golvvärme vågar jag absolut inte befatta mig med själv. Priset på heltäckningsmatta har jag inte hunnit kolla upp än, men det borde vara billigare med heltäckningsmatta än golvvärme + parkett.

Sen finns det ju massa olika alternativ, tjock heltäckningsmatta, nålfiltsmatta och ser man till golvvärme så kan man ju välja mellan vattenburen, luftburen eller elslingor. Jag har helt enkelt hamnat i golvdjungeln.

Ska försöka hitta en mjuk väg ur den, ska bara leta upp karta och kompass först!

 


Påskafton 2010

Nu är den här, påskafton 2010. Påsk för mig innebär lite extra ledighet, leta påskägg och massor av mat / godis. Troligtvis onyttigaste helgen på året, efter jul då.

Idag vaknade jag upp av fågelkvitter och solsken. Det känns som att det alltid är bra väder på påskafton. Men så är det nog inte riktigt, tydligen snöade det förra eller om det var förrförra påsken. Hursomhelst påsk är vår för mig!

I år ska jag ta det lugnt på påskafton, hur ska ni fira?

Glad påsk önskar jag er alla!


Om mig

Hej jag kallas för nanne och bloggar om mode, skönhet, fest, inredning och lite om bröllop.

Senaste poster

Senaste kommentarer

Search

Tags

Annonser

© Copyright Nanneonline 2018