Språkpolisen anfaller: köttätande växter

Engelska fraser och uttryck är ibland ganska tvetydiga, till följd av att man särskriver alla i svenskan sammansatta ord. Exempel på ett sådant engelskspråkigt uttryck är "man eating plants". En stor risk är att en oinitierad svensk slöläsare skulle utläsa detta [en] man äter växter och tänker "jaså, en vegetarian!". Samma problematik skulle uppstå om vi i svenskan skulle skriva "man ätande växt". Därför är sammanskrivningen en fin svensk tradition som vi skall värna om i dagens anglosaxiskt influerade Sverige.SV: Människa ätande växt
EN: Man eating plant
SV: Människoätande växt
EN: Man eating plant

Satsa således på konstväxter eller vanlig hederlig spenat när ni skall skaffa företagsväxter - så är ni på den säkra sidan!

/ Sprkpålisen


Melodifestivalen

Snart drar Melodifestivalen igång igen. Idag avslöjas att Markoolio kommer bli melodifestivalens första joker. Han kommer ställa upp med låten "Kärlekssång från mig". Själv tycker jag om Markoolio, ser fram emot årets Melodifestival. Det skulle dock vara kul om ett okänt nummer vann i år, tröttsamt att bara etablerade artister slår sig igenom.

Present till Fars dag.

På söndag är det Fars dag och det skulle vara kul att köpa en annorlunda present. Vill varmt därför rekommendera Chokladogram som nu säljer:

* Whiskeyfudge plus en snygg och klassisk slips i ett läckert inslaget paket. Whiskeyn är av märket Jack Daniels.


Om mig

Hej jag kallas för nanne och bloggar om mode, skönhet, fest, inredning och lite om bröllop.

Senaste poster

Senaste kommentarer

Search

Tags

Annonser

© Copyright Nanneonline 2018