Ekologisk och närodlad mat

Min vän har kommit på en bra idé om att undersöka den ekologiska studerandematkassen. Genom att surfa omkring på nätet kom jag i kontakt med en sajt som heter Åbo Underrättelser, som hade bra spartips till studenten i mataffären.

Spartips till studenten:

1. Kontrollera kilopriset. Då är det lättare att avgöra vilken vara det lönar sig att köpa.
2. Ta cykeln till stormarknaden. Då får du motion och handlar billigare.
3. Utnyttja erbjudanden och rabatter. Ett lätt sätt att spara pengar.  

Som student gäller det att vrida och vända på varje krona för att få ekonomin att gå ihop. Därför är det viktigt att tänka till lite extra innan man får en chock i kassan. Ett tips är att försöka räkna ut ungefär vad inköpen kostar och kontrollera kilopriset för att lättare avgöra vilken vara som det lönar sig att köpa. Samtidigt är det viktigt att välja billiga livsmedel utan att pruta på kvalitén. Något som är att tänka på är att innehållet i de dyra märkenas förpackningar trots allt är samma som i de billiga.  Även om man gärna vill, så väljs ibland de ekologiska produkterna bort på med anledning för billigare alternativ. Ekologiska produkter är dyrare och tär på studentbudgeten.

Men för att vara klimatsmart och spara på miljön finns andra alternativ - man kan välja lokalproducerat. Genom att läsa på förpackningen kan man se vart produkten kommer ifrån.  Ju närmare det produceras, desto bättre för miljön. På så sätt kan alla kan påverka hur man använder sina pengar. Plocka inte kundvagnen full med de första produkterna man först får syn på, utan ägna lite tid åt att hitta billigare alternativ.

De produkter som man är van vid hemifrån är inte ett självklart alternativ för den studerande. Det är inte alltid som man har råd att köpa samma livsmedel. Det viktigast är att anpassa inköpen efter sin ekonomi. Något som till exempel blivit dyrare är mjölk och yoghurt.


Hot efter skottdrama i Finland

Det är hemskt det som hänt med skottdramat i Finland, men tydligen är det folk som drar nytta av skandalen. I Uppsala har man nyligen fått hot riktade mot skolan om att någon vill skjuta sönder skolan. Rektorn beslutade att skicka hem alla elever. Förra året fick skolan också liknande hot efter skottdramat i Jokela. Frågan är om det är någon som går i tankar på att skjuta i skolan och genom hot får ut sin tillfredställelse eller om någon "har skoj" genom hot får ledigt från skolan. Förra gången var det ingen som greps.

Läs mer:

Gymnasieskola utrymd efter hot om skott 

Dödshot mot skola i Västerås

 


Till minne av Anna Lindh

Idag är det fem år sedan Anna Lindh knivmördades på NK i Stockholm. Helt otroligt att det gått fem år! Jag kommer ihåg hur svårt det var att ta in att det verkligen hade hänt. Först sa de på tv att det var någon som knivmördats, därefter sa de att det var en politiker. Länge spekulerades det i varför, varför det hade hänt? Vem var gärningsmannen samtidigt blev många blev lättade över att mordet blev löst och inte hängde i luften som efter Olof Palme. Vad motivet än var, det har väl aldrig riktigt framgått men mordet blev i alla fall löst och det var det som hade betydelse. Jag kommer ihåg chocken och den konstiga stämningen. Alla affischer som hängde kvar efter hennes död och hur de plötsligt försvann och lämnade kvar ett tomrum. Kampanjen drogs in och det tog ett bra tag innan nya affischer sattes upp. Det blev ett tecken på att något hade hänt.

Det luktar nyhetstorka och reklam

Spelbolag gör reklam med hjälp av kondomer.. så lyder rubriken på Sportbladet. Hur kom ni på att göra reklam med kondomer? Helt otroligt är detta verkligen är en nyhet? Har tidningarna fortfarande nyhetstorka? Det finns väl hur många föreningar och organisationer som helst som använt sig av kondomer som marknadsförings kanal. Väldigt dålig artikel.. eller ska jag säga reklam åt spelbolagen?  

Dödsolyckor i försvarsmakten

När det skrivs om den svenska försvarsmakten och försvaret så skrivs det oftast endast dåliga saker såsom nedskärningar, dödsolyckor och politiska argument för och emot. Det är sällan medier skriver om hur ungdomar i försvarsutbildarna faktiskt gör en stor samhällsnytta genom att lära ut alltifrån ledarskapskurser till första hjälpen kurser och överlevnadskurser. Försvarsmakten gör idag väldigt många bra saker, men det är väldigt tråkigt att så  många har så liten insyn i deras verksamhet. Här kan ni iaf läsa mer om fbu:s verksamhet i uddevalla.


Om mig

Hej jag kallas för nanne och bloggar om mode, skönhet, fest, inredning och lite om bröllop.

Senaste poster

Senaste kommentarer

Search

Tags

Annonser

© Copyright Nanneonline 2018