Biotoppen

Jag funderar på att gå på bio i helgen, frågan är om man ska gå och se batman? I DN kan man läsa en kritisk röst om att alla batmanskådisar haft en ganska dyster karriär efter filmerna. dock tycker jag att filmerna varit ganska bra, vad jag kan minnas iaf. Det som går på bio just nu är Arn så klart, det kan väl ingen ha missat. Jag var och såg filmen två gånger förra äret, men visst var den lite lång. Tydligen går Arkiv X på bion också, känns inte som något som jag vill se, är inte detta föresten en serie?  IDN står det att Arkiv X är en dammig återträff och har bara fått två av fem stjärnor.  Kund Fu panda denna har det också gjorts mycket reklam för. Även om disney är bra, så känns det som att jag ändå vill se en vuxenfilm denna gång. Lite förvånad blev jag att se att Mamma mia forfarande går på bio. Filmen Narnia tyckte jag var väldigt barnslig när den kom, det är inget jag vill se igen. Ännu mer förvånad blev jag över att se att Star wars går på bio, undrar jag om detta är den riktiga star wars uppföljaren, hur kunde jag i sådana fall missat att denna gick på bio? Hur som helst är den dubbad och det är absolut inget jag vill se.

En fillm som jag däremot skulle vilja se är filmen "Jiddra inte med Zohan", mosad-agenten Zohan som spelas av Adam Sandler.

Utdrag från DN om filmen :

""Jiddra inte med Zohan" är egentligen en helt omöjlig film. Gång på gång sitter jag och gapar av förvåning. Hur vågar någon skoja om Israel och Palestina? Palestinier kan ju bli väldigt arga. Judar ännu argare. Palestinier argare ändå och: booom, upplopp, bojkott, filmen visas inte mer. Hur vågade någon satsa pengar på denna knashistoria? Så förvånade författarna Adam Sandler och Robert Smigel måtte blivit när de fick igenom sin pitch.
Sitter jag inte och gapar så skrattar jag. "Jiddra inte med Zohan" har en mycket märklig humor, både barnvänlig och helt under bältet, politiskt korrekt och helt inkorrekt, sexistisk men ändå lite upplyftande. Frisören Zohan kladdar på alla sina äldre tant-kunder. Men se så glada de blir när han sätter på dem ute på lagret. Snart ringlar sig kön till salongen runt kvarteret. ".

Det här är verkligen en film jag vill se!


Omega 3 koncentrerad fiskolja

Strömmen av nya hälsorön kring fiskfett gör att butikshyllorna snabbt fylls av nykonstruerade omega-3-produkter. Allt från pasta, bröd och ost till skinka, ägg och olika matfetter säljs med lockande signaler om hälsosamt omega-3. Och på tur för lansering står nya varor som juice, yoghurt och frukostflingor.

Men många producenter lovar mer än de kan leverera, visar SvD:s granskning.

Omega-3 är egentligen ett samlingsnamn för en hel grupp fettsyror där bara två, EPA och DHA som finns i fisk, har kopplats till förbättrad hälsa. Det omega 3 -fett som finns i raps och linfrö, alfa-linolensyran ALA, har inte alls samma effekt.

Enligt en svensk branschöverenskommelse från 2004 måste varan därför innehålla en viss mängd EPA och DHA för att man ska få påstå att den är ”rik på omega-3 från fisk och bidrar till minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar”.

Det är också stor skillnad på priset när det gäller naturlig fiskolja och Omega 3 fettysra. Ica-kurirens test visar här en sammanfattning om jur priset skilljer sig i märke och gram.

Märke (Tillverkare):                    Betyg:         Pris/gram Omega-3:

ACO Omega-3 Forte (ACO)            4/5          3:67 kr
Active Care (Abba/Dansk Droge)   4/5           2:36 kr
Eskimo-3 (Cardinova)                   3/5          5:90 kr
Möllers Omega-3 +                      3/5           3 kr
(Möller Collett AS/Abba)                    
Omega-3 Extra (Friggs)                1/5             3:90 kr
Omega-Max 1 000 (MaxMedica)    2/5             4:02 kr

Testad koncentrerad fiskolja med cirka 60–70 procent Omega-3-fettsyra:

Multiplex (Cederroth)                    3/5             2:36 kr
Omega-3 Forte (Pharbio Medical)   4/5             2:56 kr
Pikasol Forte                                 5/5             2:72 kr
(Pronova/Green Medicine)
Triomega (Midelfart Sonesson)      3/5             3:20 kr

Läs mer på SVD; Omega 3 säljs med falska löften

Läs mer på Ica-kuriren.

 


Katie Holmes har bytt stil.

Med ny make up och smink, ny hårfärg och frisyr och med hjälp av några designers så kan man göra mycket för att förändra sitt yttre - då utan plastikkirurgi. Katie Holmes är en som verkligen lyckats byta stil, från att vara tjejen i jeans på röda mattan till lady in red med accessoarer, frisyr och klänning som sitter som gjutna.

 

Vill du också byta stil, så kan det vara läge nu att piffa upp sig inför hösten.

Skönhetstrenderna från höstens visningar skvallrar om att det är backslick som gäller i frisyrväg till hösten. Strama, höga tofsar är en riktig hit, så också välklippta luggar, mörka, matta läppar. Varje höst gör också mörka nyanser i nagellack comeback. I höst är det färgerna vinrött och mörklila som gäller.
Kajalpennan fungerar utmärkt som ger de perfekta kattögonen, den ska markera ordentligt. Turkosa ögonskuggor fungerar fortfarande, tillsätt lite extra skimmer i. Ljusrosa läppar är annars en hit till en i övrigt neutral sminkning.  


Krig är inget nytt

Det är inget nytt att det plundras och mördas i krig. Flyktingar från området kring Gori och Tschinvali vittnar om hemskheter som mång har svårt att förstå och ta till sig. Även om jag läser om hur människor dras ut på gatan och skjuts, kan jag aldrig föreställa mig hur det skulle vara att uppleva ett krig. Det är verkligen hemskt.

Läs själva på: De plundras och mördas - invånarna i Gori drabbas hårt av striderna på aftonbladet.


Affärsidé "blocket" fast gratis.

Utanpengar.se

Lyssnade på radio härromdagen om en 19 åring kille som har som affärsidé att starta en sajt där man kan skänka bort saker man vill bli av med. Idag har några postat artiklar om saker de vill skänka bort allt ifrån skivspelare, lampor, vitrinskåp, kostym men också djur såsom kaniner. Hela idén är ett miljöperspektiv. Han uppmanar alla med ett överfyllt förråd att ta en titt på hans hemsida. Allt som inte är värt att säljas och som man inte orkar att slänga är värt att lägga upp på sidan.

Gör ett fynd, eller bli av med något som du inte vill ha på utanpengar.se

Läs mer på:

IDG: Som blocket - fast gratis

BT: Här är hemsidan för dig utan pengar - prylar byter ägare helt gratis


Mode med friggebodar

Företaget sommarnöjen har som affärsidé att bygga kompletterande andra hus på 15 kvm med x-tra allt. Detta innebär att husen står färdiga att använda och priset inkluderar byggarbete, inredning och anslutning till avlopp och elnät. Affärsidén uppstod då företagaren själv skulle bygga ett extra hus på landet och irritationen om att få så många kontaktpersoner och mellanhänder innan arbetet stod färdigt. Sommarnöjens andrahus har samma funktionalistet som det "vanliga" huset, det är vinterbonat, har anslutningar till el, vatten och avloppklara. Installerat med sängar, bord och hyllor. Även om de kostar upp till en halvmiljon så blir man lite sugen på att investera för gud så fina de är.

DN: Nu blir friggeboden nyckelfärdig.


Om mig

Hej jag kallas för nanne och bloggar om mode, skönhet, fest, inredning och lite om bröllop.

Senaste poster

Senaste kommentarer

Search

Tags

Annonser

© Copyright Nanneonline 2018