Jakten på den perfekta presenten

Är på jakt efter en födelsedagspresent men svårt att veta vad man vill köpa. På liveit föreslår de zorbing för två, en riktigt galen och snurrig upplevelse. Det tror jag säkert, ganska kul att gå in i en bubbla och snurra runt dock måste man åka till Stockholm för att uppleva detta. På birthday.se kan man inte glömma bort födelsedagar och där finns också en del presenter man kan tänkas köpa till den som fyller år. Frågan är om hushållshandbok för män verkligen är uppskattad för far att få? Ibland känns presenter väldigt överflödigt och bara en industri. Jag är ute efter den perfekta presenten med ett väldigt fint passande kort, men vart hittar jag det? Vad är den perfekta presenten? Det ska jag ta reda på.

Resorna till solen superbilliga

Nu ska man köpa billiga resor till solen, iom det fina vädret i Sverige blir det billigare att åka utomlands. Sista minuten resorna har gått ner rejält med 1500- 2000 kronor. I snitt ligger resorna nu på 3500 kronor. De orter som är lättast att hitta resor till just nu är Turkiet, Cypern, Rhodos och Bulgarien. vill man ha ett riktigt bra pris på resor kan man åka till Santorini för under 2000 kr och till Burgaskusten för 2198. Bara att åka till Barcelona kan kosta 1698 för en weekend.

E24: Värmen för resorna till solen superbilliga


Dyra bröllop

Tips till att få ner konstnaderna på ditt bröllop.

Bröllop kan bli väldigt dyra med festvåningar och dansställen men med lite smarta tips och knep kan man få ner kostnaderna. Själv hittade jag en bra sida på nätet som hyrde ut musikutrustning och musikanläggning till bröllop och personalfester. Det var dock inte bara en musikanläggning utan en automatisk dj. Genom att välja ett paket med låtar kunde man själv bestämma vilken musik som passade till festen. Det bästa var att det skötte sig av sig självt utan att behöva betala någon främmande människa att underhålla sällskapet. Läs mer på deras hemsida om hur du får din egna bröllopsmusik.


Underliga djur


Den vita springaren har vi alla hört talas om. Nu har forskare från Uppsala kommit på att mutation gör hästar vita. Man tror att alla hästar har samma anmoder och har en mutation som styr hur hästarna blir vita. Från början föds nästan alla vita hästar bruna eller svarta. Men redan under sitt första år blir de ljusare. Hästarna har en mutation som gör att de i praktiken bli gråhåriga, på samma sätt som människor, men mycket snabbare. Dessutom verkar mutationen öka risken för hästarna att drabbas av melanom, som kan leda till hudcancer. Eftersom alla vita hästar har samma mutation betyder det att de har samma ursprung, antagligen från en häst som föddes för flera tusen år sedan.


Ett annat djur som man kan läsa i DN idag är orangutangerna. Man har kommit på att orangutanger som gör sig förstådda genom charader. En undersökning visar att orangutanger medvetet upprepar, förstärker eller ändrar sina gester om mottagaren inte förstår exakt vad de menar. Forskarna kunde i försök med sex orangutanghonor tydligt se när dessa ansåg sig bli helt, delvis eller inte alls förstådda av den de kommunicerade med. I försöket bjöd en djurskötare orangutangerna på omväxlande bananer, selleri och purjolök. Djuren använde gester för att fånga skötarens uppmärksamhet så att de fick vad de ville ha, det vill säga bananer. När skötaren läste orangutangens gester rätt och gav dem en banan var saken klar. Men när skötaren låtsades missförstå budskapet och gav den fel föda, exempelvis selleri, så bytte den strategi och använde nya gester tills den gjorde sig förstådd. Och om djurskötaren bara till hälften förstod vad orangutangen ville och gav den en halv banan, upprepade djuret samma gester om igen och med allt större entusiasm tills den fick resten av bananen. För orangutangerna gäller det att både förmedla uttryck och gester på smartast möjliga sätt och kunna uppfatta hur budskapet togs emot. Eftersom orangutangen är den mest avlägsna primatsläktingen till människan, tror forskarna att alla stora apor har charadförmågan och att den utvecklats för miljontals år sedan.


DN: Orangutanger "talar" genom charader
DN: Mutation gör hästar vita


sommarlocken

Det finns mycket man kan göra för att förändra sitt yttre. Det riktigt hårda är att operera sig eller göra skönhetsoperation eller fylla ut med botex. Annars kan man göra som vi andra dödliga att motionera mer för viktminskning och äta rätt för att få både vacker hy som vackra naglar och hår. Vill man dock förändra sig kan det vara en kul idé att byta frisyr, göra en hårförlängdning eller köpa färgade linser.

Ibland när inspirationen är som bortblåst kan det vara kul att se vad kändisarna gör. Strunta i att köpa en massa tidningar om mode och skönhet. Använd internet som är gratis istället.

Kolla in den här länken, få lite tips på vad du kan göra för nytt med ditt hår.

http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2796528.ab

Kan också tipsa er om en annan sajt som använder honung för att få vacker och frisk hy och hår.

http://www.bione.se/livsnjutan.htm


Kris för köpcentrat och made in Sweden

2000-talet har varit guldår för detaljhandlarna men E24 varnar för sämre tider som kan sänka köpcentrum. När Sverige är inne i en kommande lågkonjunktur hotas köpcentrumens överlevnad. Detta samtidigt då många städer satsar på handeln med utbyggnad av sina köpcentrum. Risker som finns är att särskilt de anläggningar som inte satsat på förändringar kan få det svårt.Kännetecknande för köpcentra är att konkurrensen aldrig står still. Pressen kommer därför att öka på de anläggningar som inte kunnat uppdatera sig. En annan risk är förtätningen av köpcentra, att de hamnar nära varandra geografiskt. Konkurrensen blir därmed stenhård på ett litet område. Även oljekrisen spelar in på köpcentrats överlevnad, då många är placerade utanför stadskärnan. Värst drabbat av lågkonjunkturen och sämre tider blir huvudstadsregionen där det gjorts stora satsningar på köpcentra. Tuffast framöver får nog de köpcentrum som satsat på volymhandel med butiker som säljer järn- och byggvaror, hemelektronik och möbler. Gemensamt för dessa branscher är att de varit gynnade av en låg ränta. Textilindustrin i Sverige sysselsatte 70 000 anställda under tidiga 1950-talet, sedan dess har det skett en stegvis nedgång. Först var det konkurrensen från modernare fabriker i Europa som konkurrerade. Sedan slog konkurrensen från låglöneländer till mot textilindustrin i Sverige. Branschen tvingades till omstrukturering med sammanslagningar, nedläggningar och förändrad produktionsinriktning. I början av 1970-talet var produktionsvolymerna som störst, men dessa minskade successivt liksom antalet sysselsatta inom industrin. Idag är det 12 000 personer som arbetar inom textilindustrin i Sverige. Nästan all produktion av kläder i våra butiker sker uteslutande i Asien. I E24 finns idag ett reportage om företag som valde att behålla sin produktion i Sverige. Tex. Så berättar Segers vd Per Segerqvist att kunderna som aktivt väljer svenska produkter är få, men svensktillverkat är ett mervärde. ”Svenskar blir litet stolta när de upptäcker att mössan de har köpt är sydd i Sverige”, menar han. Själv tycker jag det är sällan man ser kläder som är tillverkade i Sverige, man blir nästan chockad om man hittar kläder med ”made in Sweden”. Därför blir jag extra glad när jag hörde att några studenter från textilhögskolan i Borås nu ska starta eget. Deras affärsidé är att satsa på små designers och med hjälpa av e-shop sälja svensk producerade damkläder.

 

Läs mer på

E24: Svensksytt

E24: Sämre tider kan sänka köpcentra


Mode och skönhet

Även om solen inte syns till, så ska den komma säger prognosen. I år är det på mode också att plocka upp baddräkten, alltså inte bikinin. Det är skoj att baddräkts modet har kommit tillbaka och så farligt dyrt är det inte heller. Kolla in msn där de visar några snygga baddräkter för säsongen. Gina har också ett nytt badmode, där baddräkten ska sitta ihop på magen men likna en bikini. Jag har inte vågat köpa någon baddräkt än. Jag funderar dock på vilken modell som skulle passa mig. Vilken gillar ni mest på msn?

http://salongk.msn.se/msn_mh_article.aspx?articleID=5394&categID=25op


inskaffa ett bubbelbad

Idag regnar det igen, fredag med regn kan det bli sämre? Ska nog åka till kusten om det finns möjlighet till det i eftermiddag. Det skulle vara skönt med lite sol och bad. Ska nog köpa mig ett badkar eller bubbelbad, det skulle vara hur mysigt som helst. Lite tända ljus och stämningen är på topp, riktigt fredagsmys.


Gratis visitkort

Jag måste bara förundras över sajten Vistaprint, i stort sett varje dag får man mail från dem om nya fina erbjudanden, oftast likadana generösa erbjudandet som kan liknas vid spam. Men det är ändå en sak som är så himla bra med Vistaprint, jo deras reklamprofiler som alla har råd med. Man undrar hur de ändå kan ge bort gratis produkter hej vilt. Sist jag handlade fick jag åtta produkter som enbart kostade frakt på 50 kr. Jag fick både en specialpenna, t-shirt, anteckningsblock, magneter och visitkort allt skräddarsytt och till priset av 50 kr frakt. Jag läste en tråd på ett forum där de kristiserade vistaprint för deras dåliga webbshop-lösning, jag kan hålla med om att det är många steg innan beställningen är genomförd men har man gått igenom alla steg en gång, så finns det en snabbväg om man ska beställa igen. Sen tycker jag inte att vistaprints sätt att hantera kunder och information på hemsidan är suspekt utan väldigt fiffig, under hela resan får man extra erbjudanden och tips om fler saker, väldigt bra försäljare måste jag säga. Jag har länge undrat hur vistaprint kan hålla så låga priser eller inga priser alls, är det att de har billig arbetskraft och billiga leverantörer. Efter att varit inne på forumet och läst kan man urskilja ett beteende. Vistaprint har antagligen beställt många varor till lågt pris, de har en webbshop som är kopplad till hela datasystemet och produktion och leverans går per automatik. Det är iaf min hypotes. Jag tycker iaf att deras pappersprodukter så som självhäftande etiketter, dekaler, visitkort, vykort osv.. är väldigt prisvärda och väldigt bra. Detta oavsett om man beställer med extra tjockt papper och foliepapper (som är dyrare) eller med vanligt matt papper. Jag tycker det är perfekt.


köpa spiraltrappa??

Var hos min syster idag igen, slamsugaren hade varit där så det stank på hela gatan. Hur som helst ställde hon mig en konstig fråga, hon undrade om jag visste var man kunde köpa en ny spiraltrappa. Eftersom jag bara bott i hyreslägenhet och van vid att vaktmästaren kommer när man knäpper med fingrarna, hade jag verkligen inte en aning om vad jag skulle svara. Sök på nätet efter spiraltrappor så kanske du hittar något??

Om mig

Hej jag kallas för nanne och bloggar om mode, skönhet, fest, inredning och lite om bröllop.

Senaste poster

Senaste kommentarer

Search

Tags

Annonser

© Copyright Nanneonline 2018