Kollaps för Charlotte Perrelli

I schlagerfestivalen var det många kritiker som påpekade att Charlotte var väldigt smal, en del trodde hon hade sjukdomen anorexia. Charlotte beskrivs som en arbetshäst med plikttrogenhet. Hon övervann sina problem med sina stämband som hotade hennes karriär, samtidigt som hon vunnit folkets hjärta två gånger. Men nu sprack bubblan..

  • Ett äktenskap i kris.
  • Ett misslyckat schlager-EM.
  • Ett kraftigt viktras.

Så beskrivs Charlotte Perrellis sjuktillstånd. Vi hoppas på att du tillfrisknar snart..

Aftonbladet: Ta det lugnt, Charlotte


Sparkad på grund av sin musikstil

Emil Koverot hade jobbat en vecka som musiklärare efter att rektorn för skolan ringde och sa upp honom. Skälet var att Emil var hårdrocksmusiker. Emil som är utbildad lärare i religion och svenska fick jobb pågrund av hans musikintresse som bild och musiklärare. En vecka senare ändrade rektorn sig, han hade kollat upp Emils musikstil lite noggrannare och blivit förfärad av Emils musikaliska bakgrund som hårdrockare och sa upp Emil. Anledningen vara andra lärare var trogna pingströrelsen och skulle inte tolerera Emils musikstil. Rektorn var rädd för föräldrarnas reaktioner, tänk om de tog sina barn ur skolan?

 Vilka föräldrar kan ta ut sina barn i skolan om det inte är en privatskola? Vart var facket vid denna jobbiga situation? Och hur kan Emils personlighet som hårdrockare påverka barnen mer än hans trogna pingstvänner till kollegor.

Läs mer Hårdrockare sparkad från sitt lärarjobb


Sex and the city? Kass?

Ingen kan omärkt ha sett att filmen sex and the city är bioaktuell. Själv har jag inte följt serien men känner att jag måste se på filmen. Tyvärr har filmen fått väldigt dåliga recensioner, bara 3:or. Man kan undra vilka som sitter med i bedömningsprocessen? Är det bara män tro? Jag ger mig tusan i vad kritikerna säger, har man slagit rekord i antalet biobesökare, så måste filmen vara något.

Metro: Fansen kan andas ut

På plats under filminspelningen rapporterar Aftonbladet på typiska sex and the city platser

Läs mer:  Aftonbladet: På modeshow

DN är lustiga och tycker att filmen borde heta "sagan om ringen", då Sex and the city handlar om att äntligen få ringen på fingret.

DN: Sagan om ringen


Köra över eller kompromissa?

Massachusetts klubbade igenom en liknande lag för fyra år sedan och nu är det Kaliforniens tur. Kaliforniens högsta domstol hävde i går delstatens förbud mot samkönade äktenskap. Utslaget i högsta domstolen är inte bara en seger för de som kämpar för homosexuellas rättigheter i USA:s folkrikaste stat - det kan även få följder på federal nivå. Juridiska experter menar nämligen att Kaliforniens högsta domstol ofta fattar banbrytande beslut som senare blir lag även i andra delstater.

Dock finns det motståndare till den nya äktenskapslagen. Det som skulle kunna rasera den nya lagstiftningen är om folket säger ifrån via valurnan i november. Då skulle frågan om äktenskapets status komma upp till omröstning genom att väljarna får ifrågasätta delstatens konstitution. Det är också det motdrag som motståndarna siktar in sig på, bland annat finns det flera kyrkliga ledare i Kalifornien som protesterat mot den nya lagen. Redan innan lagen klubbades igenom hade motståndarna till homovigslar samlat in en miljon namnunderskrifter, och de lär fortsätta samla på sig namn.

Inte minst jag höjd på ögonbrynet när jag hörde nyheten, skulle guvernör Arnold Schwarzenegger gå med på äktenskap för homosexuella. Frågan har även varit uppe i Kaliforniens delstatsparlament men den politiska processen stoppades av guvernör Arnold Schwarzenegger som ansåg att rättsväsendet borde avgöra ärendet. Han har även denna gång lagt in veto. Men med fyra röster mot tre tog delstatens hösta domstol beslutet att låta homosexuella par få gifta sig. Den hänvisade till delstatens konstitution som ska garantera att ingen får diskrimineras. I mitten av nästa månad träder lagen i kraft, och Kalifornien blir därmed den andra amerikanska delstaten i USA att tillåta samkönade äktenskap.

Även i Sverige har vi haft en hetsig debatt om äktenskap för homosexuella.

”Homosexuella ska få samma rättigheter att gifta sig som heterosexuella, föreslår en statlig utredning. Partnerskapet ska skrotas och äktenskapet blir det som gäller för alla par som vill lagfästa sitt förhållande”. Detta kan man läsa 21 mars 2007 att utredaren Hans Regner säger på svt. (källa: http://www.sr.se/Ekot/artikel.asp?artikel=1268277). Man kunde också läsa att den borgerliga regeringen som avgör om utredningsförslaget blir verklighet  är splittrad i frågan. Centern och folkpartiet säger ja till gemensam äktenskapslagstiftning, medan moderaternas inställning avgörs av partistämman i augusti. Kristdemokraterna säger nej redan i dag.

Per Schlingmann, partisekreterare (m) gör ett uttalande den 15 januari 2008 och säger att eftersom frågan är så viktig lät vi vår partistämma som hölls i höstas fatta beslut om partiets inställning. Med en tydlig majoritet är moderaterna i dag ett parti som verkar för en könsneutral äktenskapslagstiftning. Han säger vidare att ”människor som lever i fasta homosexuella parförhållanden har samma behov av ekonomisk och juridisk trygghet som heterosexuella par. Alla har samma känslomässiga behov av att, såväl sinsemellan som utåt, visa sina känslor och sin önskan att leva tillsammans.  Partnerskapslagen var en framgång när den kom men är en särlagstiftning som innebär att vi gör skillnad på människor på grund av deras sexuella läggning. Därför behövs en könsneutral äktenskapslagstiftning med lika rättigheter och skyldigheter för alla, oavsett om man väljer att dela sitt liv med någon av samma eller motsatt kön”.

Ett år har gått och inget har skett i Sverige. Igår rullade nyheterna på om att center skulle bestämma sig angående den såkallade ”FRA-lagen” med avlyssning av hela svenska befolkningen. Det uttalades att individer får lägga sig för att få ett enhetligt beslut och får kompromissa. Många kritiker säger att ”Sverige blir mest extremt i hela världen”. Eftersom man tydligen kan köra över kritiker för att kompromissa i denna stora heta fråga, kan man inte då ”köra över”/ kompromissa med kristdemokraternas nej till giftemål för honomsexuella?

 

Läs mer:

 

Aftonbladet: ”Sverige blir mest extremt i hela världen”

Aftonbladet: ”Vi är fortfarande inte överens”

SVT: Självklart med homosexuella äktenskap
Dagen: Domstol i Kalifornien tillåter giftermål för homosexuella
DN: Manliga präster "vigda" i England
Svd: Kalifornien tillåter homoäktenskap – Ellen DeGeners planerar bröllop


Bröllopsblommor

Bröllopet är en av dina mest lyckligaste ögonblick då allt ska vara perfekt. Men bröllop kräver också tid och förberedelse.
Något som man kan planera i lugn och ro är kläderna, ska brudgummen ha frack eller kostym? Ska bruden ha en stor porös klänning eller en enkel? Något som jag också tycker är roligast att planera är utsmyckningen, blomarrangemanget och brudbuketten. Det ska vara växter och andra blommor på gästernas bord. Andra blommor som är brukliga är knappnålsblomma till brudgummen, ev blommor i håret på bruden, knappnålsblommor och buketter till brudtärnor, brudnäbb och marskalk. Enligt gammal tradition så brukar brudbuketten vara gjord av rosor. Men idag är det också väldigt vanligt att buketten i princip kan se ut hur som helst. Den kan vara liten eller stor, rund eller dropformad.
Brudbuketten är brudens viktigaste accessoar och ska enligt tradition beställas av mennen som en gåva från honom. Idag är det vanligare dock att det är bruden som bestämmer brudbuketten eftersom den ska stämma överrens i färg med hår, klänning och make-up. Något som man får tänka på är att anpassa buketten efter årstid, alla blommor finns inte tillgängliga året om. Många brudar i Sverige väljer att spara sin brudbukett, andra väljer att, som i USA, kasta buketten och låta de ogifta kvinnorna på festen fånga blommorna. Den som fångar buketten står närmast i tur att gifta sig. Om du tänker torka och spara din brudbukett berätta detta redan när du väljer bukett. Vissa blommor är enklare att torka än andra.

Inte bara brudbuketten
Det går att göra mer än att bara låta bruden få en brudbukett och brudgummen en corsage. Diadem eller blomsterkransar till tärnorna. En bukett till brudens mor, för att även hon ska stå i centrum denna dag. Dekorera bilen med blommar samt dekorera kyrkan med altarblommor, utströdda blomblad och blommor på varje bänkrad. Även det bord, stolar, glas allt man kan komma på bör ha utsmyckning av blommor. Kanske hela festlokalen? Blommande placeringskort och blommande tårtdekoration.


Ring till vänster ringfinger :)

Vad ska man tänka på när man köper bröllopsring?

Just nu går det mycket mode i ringar, men vid köp av sin bröllopsring är det viktigt att hitta en ring som man trivs med och vill använda resten av livet. Ett råd är att hitta en ring som är tidslös, alltså en modell som känns fräsch även efter 20 år. Det är oftast vanligt att man väljer bröllopsring som matchar förlovningsringen. Väljer man en ring med diamant får man dock tänka på att det inte alltid är praktiskt, då det är lätt att fastna i föremål. Bröllop kostar också väldigt mycket pengar och en ring kan i stort sett gå på hur mycket som helst. Därför innan ni går till affären bestäm er för en prisklass i förväg så är det lättare att välja ring som du heller inte får dåligt samvete över hela livet.


Bröllopskoll?

I helgen är det midsommar, helgen då flest folk gifter sig. Hittade ett skoj test, där man kan kontrollera hur mcyeket man kan om bröllop.

Hur mycket kan du om bröllop? Gör DNs bröllopstest!


Bli räddad av en filmstjärna på sitt bröllop

Just nu håller Tom Hanks på att spela in den andra filmen om Robert Langdon i Dan Browns bok Änglar och demoner. I samband med de avspärrningar som gjordes i centrala Rom vid inspelningen uppstod stora trafikstockningar, detta kunde slutat illa för Natalie Moore som höll på att missa sitt eget bröllop. Tom Hanks hade genom ryktesvägar fått reda på att avspärrningarna höll på att förstöra ett bröllop, så filmstjärnan avbröt filmandet för att lösa situationen.

Natalie fick nog en ordentlig överraskning att bli räddad av filmstjärnan själv. Det måste varit ett bra bröllopsminne.

Läs DN; En räddare i nöden


Arrangera en möhippa och svensexa

Min kompis frågade mig vad man kunde hitta på som svensexa och möhippa åt sin vän som skulle gifta sig. Hon var nämligen ansvarig över möhippan och hade blivit rådfrågat från ansvarig över svensexan om de kunde hitta på något gemensamt för brudgummen och bruden. Frågan var bara vad? I rådande stund tog vi fram en lista och börja anteckna idéer som kom upp i våra huvuden. Vad var möjligt och vad var inte för kostsamt?
Listan innehöll; paintball, chokladprovning, bastubad, eller endast bastu, spa, salsa och matlagning.
Bruden var i detta fall nykterist och tycker inte om att gå ut och festa. Själva iden att samla in pengar eller gå runt på stan och visa upp sig blev därför inte aktuellt. Bruden hade också nyligen åkt på spa med sin mor och därför skulle det vara roligare att komma på något annat som hon kanske inte tidigare gjort eller nyligen gjort. Vår första idé var äventyr, låta bruden åka ballongflygning eller hoppa bungyjump. Dock hade vi ingen aning om bruden hade höjdskräck eller om det ens var möjligt att hon skulle våga. Dessutom skulle det vara kul att göra något tillsammans bruden och hennes väninnor. Till slut kom vi fram till två alternativ.
1. Sumobrottning. Då deltagarna klär på sig stora dräkter och spelar matcher mot varandra.
2. Cd-inspelning. Bruden får i professionell studiomiljö uppträda med sin favoritlåt som spelas in på cd-skiva men också kan få styling och fotografering och en videofilm från dagen.
Resultatet blev en kombination av de båda. Dagen började med att vännerna kom hem till bruden, hade en hotellfrukost, gick vidare till sumobrottningen och körde några ronder. Därefter åkte man till studiemiljön, där det fanns bastu för vännerna medan bruden blev uppassad av professionella sminköser och där bruden fick kläder som gjorde att hon blev kvällens drottning. Därefter blev det fotografering och studioframträdande. I samma veva hade brudgummen också kommit till studion och i annat rum (ovetande om bruden) även han blivit sminkad och uppklädd. Det blev verkligen en glad överraskning när de senare fick fotograferas tillsammans. En film spelades in under hela möhippan och blev ett minne för dagen, tillsammans med de fina studiobilderna. På kvällen fortsatte firandet på restaurang med en god middag.

Tips för arrangerandet av möhippa och svensexa:

Något som är viktigt när man arrangerar möhippa respektive svensexa är att börja planera i tid. Det är oerhört viktigt att ha en långsiktig planering både för att boka evenemang och för att se till att så många deltagare som möjligt kan närvara. I min väns fall var det i sista minut som de bokade de båda arrangemangen, det gjorde att deltagarna heller inte hade kunna förbereda sig. Det är också viktigt att "kidnappa" bruden i god tid, och inte kvällen före bröllopet. Detta för att hon själv ska vara ovetande och oförberedd men också för att inte förstöra för brudparets egna planer. Något som en lyckad möhippa bör avslutas med är ett restaurangbesök och en utekväll. Att dricka alkohol kan vara kul, men en lyckad möhippa ska vara ett roligt minne för bruden inte något pinsamt eller bortglömt.

 


Verklighetstrogen film med Liv Tyler

Det är idag ingen vacker syn att titta ut genom fönstret, det är blåsigt, kallt och regn. Inte alls det vackra sommarvädret som vi nu vant oss vid de senaste veckorna. Ikväll funderar jag därför på att krypa ner under täcket och se en bra film. Tyvärr tycker jag inte att det kommit ut så många bra nyheter i filmbutikerna det senaste. Men åt andra sidan är det väl så som det brukar vara under sommartid, inte många premiärer då det inte är många som går på bio.

Någon som jag däremot ser fram emot på bioduken är Liv Tyler senaste film.

Idag kan man läsa på Aftonbladet att publiken flydde biografen vid hennes provfilm "The Strangers".
Filmen är baserad på en verklig händelse och innehåller scener med misshandel och väldigt blodiga scener.
Det ska bli väldigt kul att se filmen när den kommer. Det är verkligen någonting som jag fram emot. Den verkar väldigt bra. :)


Om mig

Hej jag kallas för nanne och bloggar om mode, skönhet, fest, inredning och lite om bröllop.

Senaste poster

Senaste kommentarer

Search

Tags

Annonser

© Copyright Nanneonline 2018